Site icon olovka.info

Australijanac se srušio na stazi i herojski završio trku, u kolicima odvezen sa stadiona

Patrick Tiernan

Australijski atletičar Patrick Tiernan dospio je u centar pažnje nakon što se srušio tokom trke na 10.000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tiernan je bio tokom većeg dijela trke u vodećoj grupi, ali prevelike napore i vrućinu nije mogao izdržati pa se srušio pred samim ciljem.

Prizori su bili dramatični, a kamere su uspjele snimiti Tiernana kako se bori za vazduh i koristi posljednje atome snage kako bi izdržao, no na kraju je završio na podu.

Ipak, hrabri Australijnac je uspio skupiti snagu i završiti trku, nakon čega je izazvao veliki broj ohrabrujućih komentara na društvenim mrežama. Australijanci su ga nazvali i herojem.

Tiernan je sa staze odvučen kolicima, a nakon trke podvrgnut je medicinskom tretmanu. Pretrage su pokazale da je sve u redu, te da mu predstoji odmor kako bi se mogao vratiti bavljenju ovim sportom.

“Uznemiren sam kada pogledam ponovo šta se desilo. Ne mogu zamisliti šta su ljudi osjećali dok su me gledali u tih posljednjih 100 metara”, rekao je Australijanac komentatoru 7news portala u svojoj zemlji.

Nakon što je završio trku, Tiernan je zabilježio vrijeme 28:35.06 što mu je i najbrže ove sezone.

Exit mobile version