Site icon olovka.info

Atalanta teško srušila Young Boys, ali preuzela prvo mjesto u grupi

atalanta

Fudbaleri Atalante ostvarili su minimalnu, ali vrlo važnu pobjedu protiv Young Boysa rezultatom 1:0 i tako došli na čelo tabele grupe F Lige prvaka.

Atalanta je Švicarce dočekala kao favorit, no nije išlo sve tako lako po Bergameze.

Domaćin je došao u vodstvo u 17. minuti nakon što je Sandro Lauper pogodio poslije slobodnog udarca. Ipak, nakon VAR asistencije gol je opravdano poništen zbog ofsajd pozicije.

Do kraja prvog dijela mogao je i Young Boys do vodstva, ali je Meschack Elia šutirao preko gola. Bez pogodaka se otišlo na odmor.

Veliku šansu Italijani su imali preko Davidea Zappacoste u 62. minuti, no ovoga puta golman David von Ballmoos je odlično reagovao i spasio Švicarce. To je bio uvod u jedini pogodak na meču.

Šest minuta kasnije domaćin je poveo. Matteo Pessina je iskoristio asistenciju Duvana Zapate i pogodio za vodstvo Bergameza.

Do kraja utakmice domaćin nije imao nikakvih problema da zadrži prednost i meč okonča u svoju korist. Young Boys nije ozbiljnije zaprijetio, pa je tako Atalanta došla do četiri boda, dok Young Boys ostaje na tri, nakon pobjede nad Manchester Unitedom u prvom kolu.

Rezultat i strijelac:

Atalanta – Young Boys 1:0 (Pessina 68′)

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Exit mobile version