Site icon olovka.info

Arnes Grbešić i Selma Melez dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU FOTO/AUDIO/VIDEO

Dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU za 2023. godinu, koju povodom obilježavanja Dana Evrope organizuje Direkcija za evropske integracije u saradnji s Društvom novinara BiH, su Arnes Grbešić i Selma Melez.

Arnes Grbešić je osvojio najviše bodova Komisije za ocjenjivanje u kategoriji najbolji TV, video ili radijski novinarski prilog, a Selma Melez u kategoriji najbolji pisani novinarski tekst.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/arnes-grbesic.mp3
Emisija “Na vratima Evrope” Radija Slobodna Evropa u kojoj je emitovan nagrađeni radijski prilog novinara Arnesa Grbešića

Radijski prilog Arnesa Grbešića objavljen je u emisiji Na vratima Evrope Radija Slobodna Evropa, a govori o iskustvu lokalnih zajednica u korištenju programa prekogranične saradnje i njihovom uticaju na poboljšanje uslova života bh. građana. Priča Selme Melez objavljena je na portalu BUKA, a govori o Erasmus+ i mogućnostima koje ovaj program EU otvara za mlade i studente iz BiH.

Muzičkim dijelom ceremonije dodjele nagrade, svečanost je uljepšao jedan od najboljih mladih harmonikaša svijeta Husejn Bajraktarević koji je izveo djela Vjačeslava Semjonova (Sonata br.1, II. stav) i Franka Angelisa (Hommage A Paco De Lusia).

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/Novinarska-nagrada-izjave-ag.mp4
VIDEO DEI BIH / Izjave organizatora i dobitnika novinarskih nagrada za 2023.

Novinarska nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU se dodjeljuje četvrtu godinu zaredom, a najbolje ovogodišnje novinarske priče su izabrane u konkurenciji 18 prijavljenih radova.

Foto: Direkcija za evropske integracije BiH/Facebook

/Direkcija za evropske integracije/

Exit mobile version