Site icon olovka.info

Amerika izvela vazdušne napade u Siriji, Rusija upozorava VIDEO

američki udari u siriji

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden naredio je sinoć izvršenje vazdušnih napada u istočnoj Siriji. Ova akcija je izvedena kao odgovor na raketne napade na američke ciljeve u Iraku, piše CNN.

U napadu je ubijeno nekoliko vojnika i uništeno više objekata kod graničnog punkta. Ove objekte inače koriste militantne grupe koje podržava Iran, odnosno Kataib Hezbolah i Kataib Sajid al-Šuhada.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby je za CNN rekao da je napad izvršen prema naredbi predsjednika Bidena.

“Američke vojne snage večeras su izvršile napad na infrastrukturu koju koriste ekstremističke grupe koje podržava Iran”, kratko je rekao.

Kirby je dodao da će Biden reagovati kako bi zaštitio američko i koaliciono osoblje. Osim toga, istakao je kako je američka vojska djelovala smišljeno s ciljem deeskalacije stanja u istočnoj Siriji i Iraku.

Rusija: Ovo je napad na suverenu državu

Ruski senator i predstavnik Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov prokomentarisao je napad Amerike na Siriju rekavši da je u pitanju bombardovanje suverene države.

“Ovaj napad je mimo svih zakona, Sirija je suverena država. Ne isključujem mogućnost da se zvanični Damask obrati Savjetu bezbednosti sa zahtjevom da se o ovom napadu razgovara na hitnom zasjedanju”, rekao je on.

Džabarov je rekao i da je ovo veoma opasna stvar i da može dovesti do eskalacije situacije u celom regionu.

“Ovo sve može dovesti do konflikta velikih razmjera”, upozorio je Džabarov, prenosi “Sputnjik“.

(Agencije)

Exit mobile version