Site icon olovka.info

Amel Tuka opisao zanimljiv susret sa Novakom Đokovićem u olimpijskom selu

amel tuka i novak đoković

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka je opisao zanimljiv susret sa Novakom Đokovićem u olimpijskom selu u Tokiju.

Tuka je na Đokovića naišao sasvim slučajno. Tačnije, najbolji teniser svijeta je s leđa prepoznao tridesetogodišnjeg Kakanjca i javio mu se.

“Idem ti ja olimpijskim selom i nosim hranu kolegama iz reprezentacije, kad čujem neko govori: ‘Pa gdje si ti?!’ Kontam, ko će sad biti, al’ okrenem se, kad Novak Đoković, glavom i bradom!

Svakom svojom gestom i rečenicom pokazao je svu svoju skromnost i ljudskost. Svim našim takmičarima je poželio sreću na nastupima, a ja sam iskoristio priliku da mu još jednom čestitam na osvajanju Wimbledona i da mu kažem da svi svakako navijamo za njega i na olimpijskom turniru!

Nole je ljudina, sportista, humanitarac. Nole je naš prijatelj i dobar i iskren čovjek i od srca mu želim zlato u Tokiju, a mi ćemo se opet vidjeti u Visokom, Sarajevu ili Zenici. Znam sigurno da će doći. Sretno, Nole!”, opisao je Tuka svoj susret sa Đokovićem.

Đoković je danas rutinski prošao prvu prepreku na putu do olimpijskog zlata savladavši bolivijskog tenisera Hugu Delliena rezultatom 6:2, 6:2 nakon samo sat i tri minute igre.

Tuku 31. jula očekuje utrka na 800 metara, 1. augusta su na rasporedu polufinalne utrke, a tri dana kasnije finale.

Exit mobile version