Site icon olovka.info

Alka Vuica otkrila za koga se ne isplati pisati pjesme: Nisu baš darežljivi, neće platiti ni kafu VIDEO

Alka Vuica

Alka Vuica tokom gostovanja u emisiji In Magazin otkrila je da joj je pjesma “Laži me” donijela najviše novca, međutim, ispričala je i za koga se na estradi isplati raditi.

“Neki ljudi slabo se i vrte, više se isplati danas pisati za Jacquesa Houdeka ili Vanu, nego recimo, nemam pojma, čak i za Severinu ako govorimo o tantijemima”, otkrila je hrvatska pjevačica.

“Jer neke pjesme se ne vrte na radiostanicama, za Massima se recimo isplatilo pisati, znam da mi je Ivan Dečak rekao da je zaradio užasno puno od ‘Mali krug velikih ljudi'”, pojasnila je Alka.

Istaknula je da ona ipak takvo nešto ne doživljava: “Nemam takva iskustva i takve izvođače, ili me potkradaju, nemam pojma, ja znam da se šokiram kad vidim da sam za godinu dana zaradila oko 45 eura od ‘Danas sam luda’ Josipe Lisac.

Također, otkrila je i kako neke njene kolege čak ne žele plaćati tekstove.

“Ovdje vam pjevači neće ni plaćati, u Srbiji je običaj da plate tekstove. Niko ne plaća, evo prije neki dan je Toni Cetinski objavio: ‘Ne, ja ne plaćam tekstove’. Mislim se: ‘Pa je l’ tebi plaćaju kad ti pjevaš?’. Pjesme se nisu naplaćivale, uvijek smo živjeli od tantijema. Kad radiš za Hrvate, nisu baš darežljivi, neće ti platiti ni kafu”, ispričala je Alka.

Exit mobile version