Site icon olovka.info

ABA liga uvodi novo pravilo

aba liga pravila

Nova sezona u regionalnoj košarci počinje predstojećeg vikenda, a klubovi sa teritorije bivšeg Jugoslavije igraće po nešto drugačijim pravilima nego do sada.

Na zvaničnom sajtu ABA lige osvanulo je saopštenje koje govori o drugačijoj upotrebi čelendža u narednoj sezoni regionalnog takmičenja – treneri neće gubiti pravo da se gleda snimak, ako su “pogodili” i korigovali odluku sudija.

Po novim pravilima, pravo na čelendže neće se gubiti kao što je slučaj bio do sada, a to nije jedina dobra odluka. Treneri timova u regionalnom takmičenju imaće na raspolaganju da dva puta zatraže gledanje snimka, ali uz jedan izuzetak – u posljednja dva minuta utakmice samo jednom mogu da iskoriste čelendže. Ipak, promjene koje su napravljene dovoljno su dobre i uz takvo pravilo, pošto će sada treneri moći da imaju veću kontrolu nad utakmicom, piše “Mondo”.

Ovo nam garantuje da ćemo gledati zanimljivije mečeve u regionalnom takmičenju, a brojni košarkaški fanatici javili su se da prokomentarišu kako bi Evroliga trebalo da slijedi ABA ligu sličnom odlukom. U elitnom klupskom takmičenju za klubove i dalje je dozvoljen samo jedan čelendž, a on se gubi bez obzira da li se odluka mijenja.

Exit mobile version