Site icon olovka.info

ABA LIGA FINALE Zvezda bolja u trećem meču, 2:1 u seriji za Partizan

zvezda partizan aba finale 2023 3 utakmica

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobjedu u trećem susretu finalne serije ABA lige protiv Partizana na svom terenu u dvorani Aleksandar Nikolić 91:78 i smanjili rezultat na 2:1 u pobjedama.

Uspjela je Crvena zvezda da se očuva u životu u ovoj seriji. Veoma važna pobjeda, očuvana nepovredivost domaćeg terena u duelima sa Partizanom u ABA ligi od 2015. i smanjeno vođstvo vječitog rivala na 2:1.

Dizanje temperature u danima pred ovu utakmicu eruptiralo je čim su igrači Partizana izašli na teren. Odmah su od strane navijača Crvene zvezde počeli da lete ka njima metalni predmeti, a čak je i Džejms Naneli fizički napadnut. Zbog toga su se gosti momentalno vratili u svlačionicu, a početak utakmice kasnio je pola sata.

Takva predigra uticala je i na neposredne aktere na terenu. Žestoka i rovovska borba, dosta promašaja i grešaka obilježili su veći dio utakmice. Zvezda je bolje krenula i povela 9:3 na krilima Mitrovića i Nedovića. Međutim, vrlo brzo je Partizan došao sebi i kapiten Kevin Panter poveo je seriju 8-0 za preokret – 11:9.

Crno-beli su generalno bolje igrali do kraja prve i uvodnih minuta druge četvrtine kada su i došli do 25:19. A onda je uslijedila nova serija Zvezde 7-0 za novi rezultatski preokret i vođstvo 26:25. Do poluvremena obje ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a Džejms Naneli je zadao posljednji udarac u tom dijelu i trojkom u finišu druge četvrtine donio prednost crno-belima 41:38 na poluvremenu.

Kao i u prvom i na početku drugog poluvremena bolje je krenula Zvezda. Startovala je 9-3 i povela 47:44. Zvezda je u ovom periodu bila u konstantnom vođstvu, uprkos tome što je Fakundo Kampaco odigrao očajne tri četvrtine. U tom periodu postigao je samo tri poena, sva tri sa linije slobodnih bacanja, uz isto toliko promašaja, a iz igre je šutirao 0/6 (0/2 za dva i 0/4 za tri poena). Ali i pored toga Zvezda je u tom periodu stigla do, za ovu utakmicu velikih +7 – 60:53. Ipak, proradio je Dante Egzum i Partizan je do kraja treće dionice smanjio na 62:59.

Ipak, Partizan je u finišu treće i početkom četvrte četvrtine zapao u ozbiljne probleme kada su lične greške u pitanju. Alen Smailagić, Zek Ledej i Dante Egzum imali su četiri na sedam minuta pre kraja, a Zvezda je trojkom Lazića, zatim sa Nedovićevim dva + jedan i još dva koša Nedovića otišla na velikih +10 – 75:65. I tada je definitivno prelomljena utakmica.

U pobjedničkom timu Nedović je bio najistaknutiji sa 19 poena, pratili su ga Luka Mitrović i Filip Petrušev sa po 16. Na drugoj strani Egzum je bio najefikasniji sa 16 poena, a Madar je postigao poen manje.

Četvrta utakmica igra se u utorak, a ponovo je Zvezda domaćin u dvorani Aleksandar Nikolić.

/SportKlub/

Exit mobile version