Site icon olovka.info

ABA FINALE Druga pobjeda Partizana – još korak do titule

partizan zvezda 2 utakmica aba finale 2023

Košarkaši Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu u drugoj utakmici finale plej-ofa ABA lige rezultatom 87:78 i sada ih još jedan trijumf dijeli od osvajanja titule.

Treća utakmica na programu je 18. juna u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Ključni koš za domaće postigao je Džejms Naneli za 82:74 na dva minuta i 20 sekundi prije kraja. Koliko je pobjeda značajna za tim iz Humske potvrđuje i podatak da se nikad u regionalnom takmičenju nije dogodilo da ekipa koja gubi 0-2 preokrene seriju i osvoji trofej.

Crno-bijelima je ove sezone to već pošlo za rukom u četvrtfinalu Evrolige protiv madridskog Reala, tako da će ekipa Željka Obradovića sigurno biti itekako oprezna.

Partizan je, baš kao i u prvoj utakmici, bolje počeo, ali ovog puta nije uspio u ranoj fazi meča da napravi osjetniju prednost.

Domaći tim je na krilima raspoloženog Alena Smailagića održavao prednost, koja je poslije trojke Kevina Pantera u 8. minutu, po drugi put, iznosila maksimalnih plus šest 20:14.

Ipak, završnica prve i početak druge četvrtine pripao je crveno-bijelima, koji su trojkom Stefana Markovića u 13. minutu prvi put došli do prednosti – 28:27.

Do odlaska na odmor viđena je izjednačena igra, Partizan je uglavnom imao prednost ne veću od četiri poena, a dirigentsku palicu u timu Duška Ivanovića u tom dijelu meča preuzeo je Nemanja Nedović. Srpski reprezentativac je u prvih 20 minuta postigao 15 poena, koliko je imao i Smailagić na drugoj strani, a na semaforu je pisalo 44:44.

Crveno-bijeli su nešto bolje počeli nastavk meča, poenima Luke Mitrovića sa penala imali su dva poena viška (44:46), ali je ekipa Željka Obradovića imala odgovor.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Od 24. do 26. minuta u centru pažnje bili su Matijas Lesor i Džejms Naneli – Francuz je postigao četiri, Amerikanac dva poena više za seriju 10:1 i i najvećih 59:51 za crno-bijele.

Trojkom Zeka Ledeja u posljednjem minutu treće četvrtine domaći tim je došao i do devet poena viška (68:59), ali je kapiten tima sa Kalemegdana Branko Lazić uzvratio istom mjerom i u posljednju dionicu ušlo se sa plus šest za crno-bijele – 68:62.

Partizan je u poslednjih deset minuta konstanto bio u prednosti, ali daleko od toga da je Zvezda nije pretila. Trojkom Luke Vildoze na nešto manje od četiri minuta pre kraja gosti su došli na četiri poena minusa (78:74), a ključan detalj meča bio je koš Nanelija van linije od 6.75 metara za 82:74 na 140 sekundi prije kraja.

/SportKlub/

Exit mobile version