Site icon olovka.info

47-godišnji Aleksandar Karakašević zvanično završio stonotenisku igračku karijeru FOTO/VIDEO

aleksandar karakašević

Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević, na meču između Srbije i Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zvanično je večeras završio igračku karijeru dugu više od tri decenije.

Karakašević ima 47 godina, pet puta učestvovao je na Olimpijskim igrama, osvojio brojne medalje na velikim takmičenjima, od čega 14 na šampionatima Evrope, a od 2017. godine je i predsjednik Saveza.

Njegovom oproštaju u punoj dvorani “Šumice” prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, legendarni Zoran Kalinić i brojni drugi.

“Drago mi je što su došli najvažniji ljudi srpskog sporta. Hvala im, ali ruku na srce i zaslužio sam dugom karijerom i rezultatima koje sam postigao. Sad se okrećem tome da na drugi način doprinesem stonom tenisu i koliko god je naš sport specifičan verujem da imamo budućnost”, rekao je Karakašević Tanjugu.

Aleksandar i njegov otac Milivoje Karakašević

On je dodao da ostaje žal što nije osvojio olimpijsku medalju.

“Bio sam tako blizu, u Atini posebno, plus četiri četvrtfinala Svetskih prvenstava, ali to je sve iza mene. Karijera je bila duga, uspešna, a sada slede novi izazovi. Naš problem je što ne možemo da obećamo olimpijsku medalju, jaka je konkurencija, ali imamo Dimitrija Levajca, nekoliko devojaka koje su blizu i verujem u njih”, poručio je Karakašević.

Aleksandar Karakašević

/Tanjug/

Exit mobile version