Site icon olovka.info

Viljareal za čudo, Liverpul za potvrdu dominacije

viljareal

Fudbaleri Viljareala dočekuju od 21 čas ekipu Liverpula u revanš meču polufinala Lige šampiona. Poslije eliminacije Juventusa i Bajerna iz Minhena, Viljareal se suočava sa ogromnim izazovom pošto Liverpul dolazi sa prednošću od 2:0 iz prve utakmice odigrane prošle nedjelje na “Enfildu”.

Viljareal će pokušati da se osloni na napad koji sa Real Madridom dijeli najveći broj postignutih golova kod kuće u španskoj ligi (38).

Trener Unai Emeri se nada da će Đerard Moreno moći da igra pošto je propustio prvi meč zbog povrede, ali je nastup španskog napadača i dalje pod znakom pitanja.

Emeri je odmarao nekoliko startera tokom subotnjeg poraza od Alavesa (1:2) koji je ostavio Viljareal na sedmom mjestu na tabeli LaLige, tako da je tom klubu osvajanje Lige šampiona jedini način da se vrati u najjače evropsko takmičenje i sljedeće sezone.

“Pred nama je istorijski trenutak. Naši ljudi su vrlo ponosni. Dobro smo igrali na domaćem terenu. Nadam se da ćemo pred našim navijačima odigrati najbolje ove sezone i proći dalje. Veoma smo motivisani što igramo polufinale Lige šampiona na domaćem terenu. Želimo da uživamo u ovom trenutku sa našim navijačima”, rekao je Emeri.

U odnosu na meč protiv Viljareala, Liverpul je napravio pet izmjena u utakmici protiv Njukasla uprkos tome što se bori za titulu u Premijer ligi i osvajanje sva četiri trofeja u sezoni. “Crveni” su pobjedili sa 1:0 tako da i dalje imaju bod zaostatka za vodećim Mančester Sitijem.

Muhamed Salah je igrao samo 25 minuta, Fabinjo i Tijago Alkantara su takođe ušli u igru u drugom poluvremenu, dok su Ibrahima Konate i Trent Aleksander-Arnold ostali na klupi.

“Na najbolji način moramo da ignorišemo prednost iz prve utakmice. Da je ovo nokaut faza u kome jedna utakmica odlučuje, morali bismo da odemo protiv Viljareala i pokušamo da pobjedimo. Znamo da će dati sve od sebe, to je apsolutno jasno. Biće teško, ali to je u redu, polufinala Lige šampiona i treba da budu teška. Nismo ni očekivali da će biti lako i ovo nije lako. Ali, odigrali smo dobru utakmicu na domaćem terenu i bolje da odigramo dobru utakmicu i tamo”, rekao je Jigren Klop, menadžer Liverpula.

Liverpul pokušava da se plasira u finale treći put u posljednjih pet sezona.

“Nikada ne znate da li ćete se ponovo plasirati u polufinale ili da li ćemo ikada imati šansu da odemo u finale. Nikada ne znate. Igramo protiv izuzetnog tima i ništa ne uzimamo olako. U nekim trenucima vam je potrebna sreća i sve druge stvari, pa je bolje biti oprezan i spreman, a mi ćemo biti spremni”, kazao je Nijemac.

Exit mobile version