Site icon olovka.info

Večeras nas očekuje spektakl u Madridu: Završni obračun Reala i Sitija u borbi za finale Lige šampiona

real siti

Večeras ćemo na stadionu “Santiago Bernabeu” u Madridu dobiti drugog finalistu ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Sinoć je Liverpul s ukupnih 5:2 izbacio Viljareal, a večeras ćemo saznati da li će mu se na drugoj strani 28. maja na u Parizu naći Real Madrid ili Mančester Siti.

U spektakularnom meču koji je odigran prošle sedmice Mančester Siti je slavio na Etihadu rezultatom 4:3, a nema sumnje kako nas i večeras očekuje veličanstven duel.

Real u ovaj susret ulazi u odličnom raspoloženju s obzirom da je za vikend osvojio 35. titulu prvaka Španije, a trener Kraljevskog kluba Karlo Anćeloti se nada trijumfu i prolasku u finale.

“Sastaju se dvije sjajne ekipe sa sjajnim igračima. U ovakvim utakmicama nije dovoljno biti samo motivisan, sada treba pokazati individualni kvalitet. Ako pobijedimo, to neće biti zbog toga što smo motivisani ili zbog magične atmosfere koju će stvoriti naši navijači, bit će to zbog našeg kolektivnog zalaganja i individualnog kvaliteta naših igrača”, poručio je Anćeloti.

“Moramo igrati bolje nego u prvom meču, ali niko ne zna kako će se utakmica odviti. Možemo odigrati i lošije, ali pobijediti. Fudbal je takav – nekada dobiješ ono što ne zaslužuješ, a nekad ne dobiješ ono što zaslužuješ. Moramo igrati izvanredno kako bismo pobijedili jer samo tako možeš izbaciti Real u dvije utakmice”, poručio je njegov rival na klupi Sitija Pep Guardiola.

Vjerovatni sastavi:

Real Madrid: Kurtoa, Carvahal, Militao, Naćo, Mendi, Modrić, Kazemiro, Kros, Valverde, Benzema, Vinisius.

Mančester Siti: Ederson, Kanselo, Dias, Laporte, Zinčenko, De Brujne, Rodri, Silva, Marez, Žezus, Foden.

Susret Real Madrid – Mančester Siti igra se večeras na stadionu “Santiago Bernabeu” u 21 sat. 

Exit mobile version