Site icon olovka.info

U Petrovu otvorena organizaciona jedinica dobojskog vrtića Majke Jugović

vrtić petrovo

U Petrovu je danas svečano otvorena organizaciona jedinica dobojskog vrtića Majke Jugović, u kojem će djeca boraviti od ponedjeljka, 1. novembra.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović koja je obezbijedila inicijalnih 150.000 KM za renoviranje i adaptaciju vrtićkog prostora, Ministarstvu prosvjete i kulture koje je obezbijedilo 30.000 KM, kao i UNDP-u za oko 40.000 KM.

Prema njegovim riječima, veliki doprinos dali su i organizacija “Vorld vižn” i grad Doboj, dok je preostali iznos obezbijeđen iz budžeta opštine Petrovo.

Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo

Petković je naveo da je kapacitet vrtića 44 djece, a da se za usluge korištenja prijavilo njih 70, zbog čega će biti potrebno proširenje smještajnog kapaciteta.Anđelka Kuzmić, direktor Javne predškolske ustanove Majke Jugović, rekla je da je organizaciona jedinica u Petrovu podijeljene u dvije vaspitne grupe – mješovitu jasličku i djecu do tri godine, te djecu od tri do šest godina.

Prema njenim riječima, cijena boravka je identična cijeni u dobojskom vrtiću, s tim što će razliku ekonomske cijene u ovoj lokalnoj zajednici snositi Opštinska uprava Petrovo.

Anđelka Kuzmić, direktor Javne predškolske ustanove “Majke Jugović” Doboj

Kuzmićeva je naglasila da je osnivanje organizacione jedinice u drugoj lokalnoj zajednici jedinstven slučaj u Republici Srpskoj.

Slavica Vasić iz Kakmuža ima troje djece od kojih će dvogodišnji sin koristiti vrtić, i kaže da će joj ova usluga značajno koristiti s obzirom da ona i suprug rade, a da su djecu uz pomoć bake i deke, čuvali naizmjenično.

Predstavnici Doboja i Petrova potpisali su 1. septembra sporazum o zajedničkim obavezama za osnivanje vrtića u Petrovu.

Foto: srna.rs, Facebook/Grad Doboj, rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version