Site icon olovka.info

U finalu dobojskog rukometnog turnira Barselona i Al Ahli, Barsa na sinoćnjem meču napravila veliki gest FOTO/VIDEO

dika mem

Ubjedljivim pobjedama u jučerašnjim mečevima rukometaši španske Barselone i Al Ahlija, prošlogodišnjeg osvajača Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona u Doboju, plasirali su se u današnje veliko finale ovog Turnira.

Al Ahli je u prvom meču dana pobijedio rukometaše domaće Sloge veoma ubjedljivo 50:24 i tako su egipatski rukometaši omogućili sebi bolju gol razliku od francuskog Monpeljea, pa su kao prvoplasirani u svojoj grupi prvi učesnik finala ovog turnira koje se igra večeras.

U drugom meču dana Vojvodina je pobijedila Zagreb rezultatom 25:22, zauzela drugo mjesto u grupi pa će danas igrati za treće mjesto na turniru.

Monpelje je u trećem meču dana pobijedio makedonski Pelister 29:26, ali to Francuzima nije bilo dovoljno da ostvare bolju gol razliku od Al Ahlija, pa će tako biti drugoplasirani u grupi i danas se sastati sa novosadskom Vojvodinom u borbi za treće mjesto.

U posljednjem meču dana Barselona je poprilično lako pobijedila slovenački RK Celje i pobjedom potvrdila prvo mjesto u svojoj grupi i učešće u današnjem finalu protiv egipatskog Al Ahlija.

Početak ovog meča obilježen je lijepim gestom španskog velikog rukometnog kluba. Naime, na početku utakmice najbolji igrač Barselone i svijeta Dika Mem uručio je Danijalu Grbešiću, mladom Dobojliji sa poteškoćama u razvoju, dres Domena Makuca, Barseloninog rukometaša koji se teže povrijedio na prvoj utakmici turnira, sa potpisima svih igrača Barselone. Ovaj potez propraćen je oduševljenjem i gromoglasnim aplauzom publike, igrača i svih koji su se zadesili na stadionu u tom momentu…

Uručenje dresa pogledajte u videu:

VIDEO by Procreative Studio Doboj

Parovi i satnica današnjeg finalnog dana:

  1. Utakmica za 7. mjesto, MRK “Sloga” Doboj – RK “Celje” od 10.00;
  2. Utakmica za 5. mjesto, RK “Pelister” – RK “Zagreb” igra se od 12.00;
  3. Utakmica za 3. mjesto, RK “Monpelje” – RK “Vojvodina” igra se od 17.20;
  4. Finale između RK “Barselona” i RK “Al Ahli” igra se od 20.15.
  5. Svečano zatvaranje predviđeno je za 22.00 časa večeras.

/olovka.info/

Exit mobile version