Site icon olovka.info

PU DOBOJ: Realizovana operativna akcija „Paket“, dva lica lišena slobode (FOTO)

brza pošta marihuana doboj prijedor

Policijski službenici Policijske  uprave Doboj, 20. aprila 2022, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su presijecanje nadzirane isporuke predmeta odnosno paketa sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana.

Pošiljka je u utorak,19. aprila 2022, od strane lica inicijala I.A. iz Doboja, poslana i trebala je putem brze pošte da bude dostavljena licu inicijala D.H. iz Prijedora.

Istog dana od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor lišeno je slobode lice inicijala D.H. iz Prijedora.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru izvršen je pretres teretnog vozila brze pošte prilikom čega je pronađen i oduzet paket sa navedenom biljnom materijom, ukupne težine od oko 150 grama.

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i putničkog automobila koje koristi lice inicijala I.A. iz Doboja prilikom čega je pronađen i oduzet mobilni telefon i određeni iznos novca, nakon čega je navedeno lice lišeno slobode. Lice inicijala I.A je danas uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ zajedno sa licem inicijala D.H. predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, u cilju podnošenja prijedloga Osnovnom sudu u Doboju radi određenja mjere pritvora.     

(Policijska uprava Doboj)

Exit mobile version