Site icon olovka.info

Partizan izgubio u Portugalu, Rijeka u šokantnoj završnici ispustila pobjedu protiv PAOK-a

fk partizan konferencijska liga

Beogradski FK Partizan izgubio je u Portugalu od ekipe Santa Klara rezultatom 2:1 u prvom meču plejofa za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige.

Ekipa Fejenorda deklasirala je švedski Elfsborg rezultatom 5:0, dok je hrvatska Rijeka nesrećno u 94. minuti ostala bez velike pobjede protiv PAOK-a u Grčkoj.

Elfsborg je prošlog četvrtka slavio na Grbavici protiv Veleža rezultatom 4:1 i tako osigurao prolazak u posljednju fazu kvalifikacija za grupnu fazu, no tu se nisu dobro proveli i već u prvom meču ubjedljivo su poraženi od favorizovanog Fejenorda.

Već nakon prvih 45 minuta rezultat je na semaforu glasio 3:0. Pogađali su Sinistera dva puta i jednom Jahanbakhsh, da bi preostala dva gola za nizozemski tim postigli Linsen i Sinistera koji je kompletirao hat-trick.

Treba reći i to da je sudija Pawson pokazao i dva crvena kartona i to gostujućem igraču Holstu u 61. minuti te Bijlow u 80. minuti.

Hrvatska Rijeka je do 94. minute golom Lepinjice imala vodstvo protiv PAOK-a i činilo se da će ostvariti veliki trijumf pred revanš na svom stadionu, no Galesić je u posljednjoj minuti susreta nesrećno postigao autogol i postavio konačnih 1:1.

U ostalim mečevima Kopenhagen je bio bolji od Sivaspora u Turskoj sa 2:1, Ren je na svom terenu bio bolji od Rosenborga sa 2:0, dok je Jablonec sa 5:1 pobijedio Žilinu. Susret Anderlehta i Vitesea završen je bez pobjednika (3:3).

Exit mobile version