Site icon olovka.info

Omaž Miki Antiću na "Brankovom kolu"

[ad_1]

NOVI SAD – Na 48. “Brankovom kolu”, u prostoru Gradske biblioteke u Novom Sadu, u ponedjeljak uveče premijerno je izveden poetskomuzički komad “Kad dođe crvena jesen” na stihove Miroslava Antića.

“Ovo čudesno umetničko delo puno kreativne lepote i energije, upravo onakve kakvu samo vrhunska poezija može iznedriti, izvela je poznata mlada recitatorskopesnička družina ‘Među nama’ iz Novog Sada. Ovu zapaženu i jedinstvenu grupu čine Nikola Rausavljević, Jovana Krstić i Milan Ćosić”, saopštili su iz “Brankovog kola”, uz napomenu da su u njihovom izdanju dva mlada pjesnika Rausavljević i Ćosić prije dvije godine objavili zajedničku knjigu pjesama “Kad uhvatim tišinu”.

U pozdravnoj riječi Nenad Grujičić, direktor “Brankovog kola”, izrazio je zahvalnost mladim pjesnicima i umjetnicima povodom njihove misije u njegovanju pjesničke riječi kao najvišeg oblika književne pismenosti, što naročito imponuje konceptu “Brankovog kola” kao institucije koja čuva uspomenu na život i djelo Branka Radičevića. Na opšte zadovoljstvo brojne publike, premijera “Kad dođe crvena jesen” protekla je u slavu poezije i kultnog pjesnika Mike Antića, sa dugim i čestim aplauzima, sa ushićenim izrazima lica odnjegovane publike. Milan Ćosić je vješto i nadahnuto pratio poeziju uz gitaru, saksofon i klavir.

Na 48. “Brankovom kolu” večeras u Gradskoj biblioteci Novi Sad s početkom u 19 časova biće promovisana knjiga “Treći krug snova” Nataše BundaloMikić, a od 19.30 u programu “Tako govore pesnici” nastupiće pjesnik i novinar “Nezavisnih” Milan Rakulj.

[ad_2]

Source link

Exit mobile version