Site icon olovka.info

Održana Osma redovna sjednica Skupštine grada Doboja FOTO

obren petrović

Na Osmoj redovnoj sjednici Skupštine grada Doboja usvojen je budžet za narednu godinu u iznosu od 54 miliona KM. Nakon sufinansiranja kupovine stanova za mlade bračne parove usvojen je i prijedlog odluke o kupovini stambenih jedinica za specijaliste medicine zaposlene u dobojskim zdravstvenim ustanovama, Bolnici i Domu zdravlja, kako bi ih se stimulisalo da ostanu u Doboju.

Za početak je donesena odluka o kupovini 20 stambenih jedinica za ove namjene. Slijedi raspisivanje javnog poziva i definisanje kriterijuma, po kojima bi ljekari specijalisti mogli da konkurišu na ovaj poziv i koje bi bile njihove obaveze prema lokalnoj zajednici, koja će izdvojiti značajna finansijska sredstva. Cilj je zadržati ljekare kako se ne bi došlo u situaciju, poput nekih lokalnih zajednica, da nam nedostaju određeni specijalisti medicine.

S obzirom da će Grad finansirati prvu stambenu jedinicu, tako će i oni imati obavezu prema Gradu, odnosno prema građanima Doboja, da jedan period od vjerovatno 20 godina ostanu u Gradu Doboju i da budu na raspolaganju u javnim zdravstvenim ustanovama našim sugrađanima. Uglavnom ovo je jedna jasna poruka za naše zdravstvene radnike tj. za doktore specijaliste da im Grad Doboj daje ozbiljnu šansu, odnosno priliku za rješavanje važnog životnog pitanja – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Došlo je do izmjene odluke o kriterijumima sufinanasiranja stanova za mlade bračne parove, zbog rasta cijene metra kvadratnog stana na tržištu. Umjesto 1600, kvadrat od sada košta 1800 KM. Na ovom skupštinskom zasjedanju usvojena je i odluka o osnivanju slobodne zone i to na tri lokacije: Ševarlije, Velika Bukovica i Podnovlje.

Ušli smo u proceduru i danas smo donijeli odluku o osnivanju slobodne zone. U narednom periodu ćemo to prezentovati i imati u ponudi za potencijalne privrednike, koji će imati tu privilegiju da ulažu u Grad Doboj. Ovo je jedna od stimulativnih mjera koje Grad ima pored onih infrastrukturnih pogodnosti kao što je npr. geografski položaj. Ovo je jasna poruka da je naše opredjeljenje da kroz ovaj vid stimulacije želimo da animiramo što veći broj ljudi koji bi došli u Grad Doboj i ulagali u privredu – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Nakon što je prošao kroz sve neophodne zakonske procedure pred odbornicima se našao i najvažniji dokument – budžet. Usvojen je u iznosu od 54 miliona KM.

Mi smo usvojili budžet Grada Doboja i to je najznačajnija odluka za iduću godinu. U novu godinu krenućemo sa budžetom za razliku od mnogih drugih opština i gradova koji to nisu riješili, a mi smo to hvala Bogu riješili i dogovorili, tako da idemo u borbu za bolji napredak Grada Doboja – izjavio je Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja.

Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja

Cijena boravka djece u Javnoj predškolskoj ustanovi „Majke Jugović“ Doboj ostaje nepromijenjena i u narednoj godini. Na ovoj sjednici, koja je bila posljednja u 2021. godini Udruženje sa četvoro i više djece „Budućnost 4+“ dobilo je status od posebnog interesa. Od sljedećeg zasjedanja dobojskog parlamenta odbornik SNSD-a Zoran Blagojević će na funkciju potpredsjednika Skupštine Grada umjesto stranačkog kolege Miloša Bukejlovića.

Foto: rtvdoboj.org, Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

RTV Doboj

Exit mobile version