Site icon olovka.info

Nova laboratorija droge otkrivena tik uz ogradu suda i zatvora u K. Mitrovici, uhapšena jedna osoba

dželjalj svećlja

Na Sjeveru Kosova, tj. u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, otkrivena je nova laboratorija za proizvodnju droge. Laboratorija je odmah i uništena, dok je vlasnik uhapšen, oglasio se upravo na svojoj Fejsbuk stranici kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

Kosovska policija saopštila je prije sat vremena da je u toku akcija protiv uzgajanja i trgovine narkoticima u regionu Mitrovica Sever.

Kako smo se uvjerili na licu mesta, akcija se sprovodi u sjevernom delu Mitrovice, odnosno u objektu koji se nalazi neposredno iza zgrade Osnovnog suda, tj. nedaleko od Pritvornog centra u ovom gradu.

U blizini ove lokacije postavljena je žuta policijska traka i civilima nije dozvoljen prilazak.

Pripadnici Kosovske policije potvrdili su nam da je reč o akciji protiv droge koja se vrši na privatnom posjedu.

FOTO: KoSSev
FOTO: KoSSev
FOTO: KoSSev

U međuvremenu je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, potvrdio da je identifikovana i uništena laboratorija za proizvodnju droge, te da je vlasnik uhapšen.

„Suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog mjeseca napala kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat“, naveo je Svećlja.

Incident na policijskom punktu kod Bistričkog mosta dogodio se 23. januara, kada su službenici KP zapucali na vozilo u pokretu u kojem je povrijeđena jedna osoba. Iz Prištine su tada saopštili da su oni bili „primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju“.
Sa druge strane, Beograd je demantovao tvrdnje Prištine, iznoseći ujedno navode da su M. D i D. S. „bježali od metaka i nisu napadali nikog“. U međuvremenu se oglasila Kosovska policija, navodeći da su ove osobe optužene za više desetina krivičnih djela, među kojima je i ubistvo.

Svećlja kaže da uprkos naporima policije, „kriminalci i dalje misle da mogu da nastave da krše zakon i nezakonito se obogaćuju na račun bezbjednosti i dobrobiti građana“.

Ovaj ministar tvrdi da je je reč o „kriminalnim strukturama koje agilno štite Vučić i Petković“.

„Svaki pokušaj Srbije da destabilizuje Kosovo preko kriminalnih bandi je uzaludan i propao“, naveo je Svećlja.

Kaže i da kosovska vlada ostaje maksimalno posvećena da se bori protiv „svake negativne pojave i jača državu i vladavinu zakona“.

/Portal kossev.info/

Exit mobile version