Site icon olovka.info

Mohamed Salah ruši svjetski rekord i odlazi za 235 miliona evra?

Mohamed Salah

Klub ​Al-Itihad je prošlog ljeta ponudom od 175 miliona evra testirao Liverpulovu spremnost da proda Mohameda Salaha. Engleski klub odbio je tu ponudu, ali izgleda da je samo par mjeseci udaljen od nove, ovaj put još unosnije ponude za svog egipatskog napadača.

Kako piše “The Athletic“, klub iz Saudijske Arabije nije odustao od Salaha. Podsjeća i na to da je Al-Itihad bio spreman podići svoju ponudu na 235 miliona evra, čime bi 31-godišnji napadač postao najskuplji transfer svih vremena, 13 miliona evra skuplji od onog u kojem je PSŽ iz Barselone doveo Nejmara u avgustu 2017.

Salahu je ponuđeno 7 miliona evra mjesečno, odnosno plata od 84 miliona evra po sezoni.

Strijelac 204 gola za Liverpul još nije donio odluku o nastavku karijere. Pod ugovorom je s klubom i za sljedeću sezonu, ali odlazak Jirgena Klopa mogao bi uticati i na njega. Trener koji bude preuzeo tim prije početka sljedeće sezone donijeće odluku o ulogama pojedinih igrača u timu, a Salah želi saznati kakva će biti njegova.

Salah je za “Moćne Crvene” odigrao 332 utakmice, a osim 204 gola, ima i 88 asistencija za klub u kojem je od 2017. i s kojim je slavio naslove u Ligi šampiona i Premijer ligi, prenosi “Index”.

Exit mobile version