Site icon olovka.info

Ford zvanično predstavio EcoSport Active (FOTO GALERIJA)

Kompanija Ford je nakon “curenja” fotografija prije desetak dana sada zvanično predstavila EcoSport Active.

Radi se o pomalo robusnoj verziji najmanjeg Fordovog crossovera koji se pridružio postojećim modelima, a to su Fiesta Active, Focus Active i Ka+ Active. Cilj modela EcoSport Active je da osvježi mali SUV koji je prisutan već neko vrijeme.

Kao i prethodni Active modeli, EcoSport Active je “spreman za avanture i aktivne stilove života”. Automobil je nešto više podignut od tla u odnosu na standardni EcoSport kako bi imao veći klirens, a dobio je i plastičnu zaštitu lukova točkova. Ford je pripremio i nekoliko unapređenja koja se odnose na šasiju, ovjes i diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

EcoSport Active dolazi sa setom 17-inčnih felgi te se razlikuje i po crnim detaljima eksterijera te eko koži u unutašnjosti. Smješten je blizu vrha ponude, a to znači da je opremljen tempomatom, 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, električnim grijanim retrovizorima, LED dnevnim svjetlima, zatamnjenim prozorima i podizačima prednjih i stražnjih stakala.

Model je napravljen uglavnom za evrospko tržište, a proizvodi se u Fordovom postrojenju u Craiovi u Rumuniji zajedno s novijim modelima kao što su Puma i Puma ST. U početku će se prodavati s 1,0-litarskim EcoBoost motorom koji razvija 125 KS i koji je uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem. U Rumuniji košta najmanje 21.100 eura, što i nije malo jer je za taj novac moguće kupiti dobro opremljenu Pumu, međutim, zahvaljujući specijalnom popustu, cijena pada na 15.250 evra.

(Klix)

Exit mobile version