Site icon olovka.info

Dr Milena Brkić: Povoljnija epidemiološka situacija na području Doboja

dr milena brkić doboj

Epidemiološka situacija na području Grada Doboja je povoljnjija. Potvrdili su ovo iz Higijensko epidemiološke službe dobojskog Doma zdravlja i pozvali građane da se vakcinišu kako protiv virusa korona, tako i protiv sezonskog gripa.

Na osnovu rezultata testiranja prethodnih dana i broja testiranih pacijenata, mogu slobodno reći da je povoljnija epidemiološka situacija. Manji je broj osoba koje se testiraju, a i manji je broj pozitivnih testiranih lica. Što se tiče kliničke slike, zaista postoji pravilo da pacijenti koji su vakcinisani imaju blažu kliničku sliku, dok su nevakcinisani pacijenti veoma često hospitalizovani – izjavila je Milena Brkić, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Doboj.

Proces vakcinacije protiv covida 19 odvija se nešto sporije, kada je u pitanju prva doza, ali je veliki broj građana koji su se već vakcinisali i prvom i drugom dozom neke od vakcina koje su na raspolaganju, kako u Domu zdravlja tako i u područnim ambulantama.

Do sada je prvom dozom vakcinisano 20.023, drugom dozom 18839, a buster treću dozu primilo je već 3742 osobe. Ovim putem pozivam građane na vakcinaciju protiv kovida 19, ali i na vakcinaciju protiv sezonskog gripa, koja je već uveliko u toku. Vakcina protiv sezonskog gripa je besplatna za porodice poginulih boraca i nestalih civila. Takođe, imamo još manji broj komercijalnih vakcina protiv sezonskog gripa, tako da pozivam naše sugrađane da dođu i da se zaštite – rekla je Milena Brkić, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Doboj.

Na Fejsbuk stranici Doma zdravlja Doboj svi zainteresovani građani mogu da se informišu o dostupnim vakcinama protiv kovida 19. Iz ove zdrastvene ustanove su između ostalog pozvali građane da se vakcinišu i protiv sezonskog gripa.

RTV Doboj

Exit mobile version