Site icon olovka.info

DOBOJSKI VEDRAN GLIGORIĆ Jatak kriminalcima, odbornik i savjetnik u Vladi, dobojska (o)pozicija; Bošnjake i Hrvate htio istjerati iz Doboja?!

Vedran Gligorić Doboj

Proteklog vikenda, jedan naizgled običan dan u gradu Doboju, prekinule su policijske sirene koje su uznemirile goste ugostiteljskog objekta “Bulevar”. Posebnu pažnju redovnim gostima “Bulevara” privukle su jake policijske snage koje su tom prilikom I.M. (puno ime i prezime poznato redakciji) izvele iz vozila i uvele u obližnju zgradu. Potom su ga, zajedno sa njegovim prtljagom, odvezli u pravcu Sarajeva gde će I.M. biti smješten u Imigracioni centar Bosne i Hercegovine jer mu je izrečena mjera protjerivanja i nadzora u toj instituciji. U narednom periodu I. M. će biti deportovan u matičnu zemlju Republiku Hrvatsku.

Pozadina događaja

Tokom protekle sedmice, tragajući za višestrukim počiniocem kivičnih djela i povratnikom u činjenju istih I. M, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su ga u Doboju. Prilikom informativnog razgovora sa privedenim, saznalo se da se skrivao u stanu punice odbornika Skupštine grada Doboja Vedrana Gligorića, u kojem se, prema sopstvenom priznanju, skrivao cijelih 30 dana. Osumnjičeni je prilikom davanja izjave naveo da je tokom godine, u više navrata, boravio kod istog, te da su njih dvojica u jako bliskim odnosima. “Suosjećajući” sa situacijom osumnjičenog u susjednoj Republici Hrvatskoj “uzorni” i “sveodgovrni” građanin Doboja Vedran Gligorić nije prijavio boravak I.M. na adresi stana koji je osumnjičeni koristio. Na taj način je, moglo bi se reći, onemogućavao da policijske agencije istog pronađu, odnosno, može se smatrati da ga je SKRIVAO. Da li je to samo proizvod empatije ili je motivisano nekom ličnom korišću redakciji do trenutka izdavanja ovog članka nije poznato.

Istorijat privedenog I. M.

Traženom I. M u ranijem periodu, od strane Ministarstva bezbjednosti BiH, određena je mjera protjerivanja iz Bosne i Hercegovine, koju navedeni nije napustio, te je na taj način onemogućio izvršenje izrečene mjere protjverivanja. Da se radi o jako opasnoj osobi ide u prilog i činjenica da je u matičnoj državi (Republika Hrvatska) više godina za njim raspisana potjernica, koju je imenovani do sada, na žalost uspješno, izbjegavao.

Stan u kome je pronađem osumnjičeni I. M. je čak oglašen na specijalizovanom portalu za nekretnine BOOKING.

Dosadašnji čudni dosije jataka Vedrana Gligorića

Centralna izborna komisija BiH pokrenula je nedavno postupak utvrđivanja odgovornosti protiv Vedrana Gligorića iz Doboja jer je istovremeno odbornik u dobojskoj gradskoj Skupštini i savjetnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Naime, CIK-u je, između ostalih Vedranovih gafova, dostavljena prijava protiv Gligorića o nespojivosti funkcija, jer, kako je rečeno, postoje indicije da je Gligorić imenovan za savjetnika ministra u Vladi Republike Srpske. I jeste imenovan, nisu samo indicije.

Postupak je pokrenut zbog sumnje da je, obavljajući istovremeno obje pomenute funkcije, prekršio odredbe Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Odluka članova CIK-a na toj sjednici bila je jednoglasna.

Inače, ministarka porodice, omladine i sporta RS je Selma Čabrić iz Socijalističke partije, do tada neafirmisana dobojska stranačka kolegica Vedrana Gligorića. Ranije su u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske rekli da ministarka Čabrić ima samo jednog savjetnika i da je to upravo Gligorić koji je na toj funkciji angažovan od 20. marta 2023. godine.

Inače, Vedran Gligorić je dobojski profesor istorije, a istovremeno radi i kao pomoćnik direktora dobojske osnovne škole „Dositej Obradović“.

Svojevremeno je Vedran Gligorić, kao nekadašnji direktor dobojske Osnovne škole “Dositej Obradović”, rekao da “Bošnjake i Hrvate treba “istjerati iz Doboja, i to na skupu na kojem je bilo pedesetak ljudi (na “mitinzima” dobojske SP i ne biva više) koji su sve njegove tadašnje izjave čuli i mogu posvjedočiti Vedranovom “poštovanju” ljudskih prava…

Vedran Gligorić i dalje obavlja više funkcija, funkcioniše u Doboju, funkcioniše u Republici Srpskoj, funkcioniše za sada nesmetano i u Bosni i Hercegovini.

Exit mobile version