Site icon olovka.info

Dobojska OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” obilježava Sedmicu inkluzije

inkluzija

Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić” iz Doboja obilježiće nizom aktivnosti Sedmicu inkluzije kako bi ukazali na potrebu prihvatanja različitosti putem inkluzije u obrazovni sistem djece sa poteškoćama u razvoju.

Direktor škole Ljubiša Blagojević rekao je Srni da imaju 29 učenika u inkluzivnoj nastavi i 17 učenika koja u tri odjeljenja pohađaju nastavu po posebnom planu i programu.

On je naveo da će sutra od 12.30 časova organizovati sportski dan, a u utorak, 5. decembra, u školskom holu biće postavljen odgovarajući pano, a u istom terminu u srijedu, 6. decembra, organizovana priredba.

Edukativna radionica planirana je za četvrtak, 7. decembra, a dan kasnije predavanje za roditelje o mentalnom i fizičko zdravlju roditelja djece sa posebnim potrebama.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se 3. decembra kako bi se promovisalo razumijevanje pitanja invalidnosti i mobilizacija podrške dostojanstvu, pravima i blagostanju osoba sa invaliditetom.

Na taj način nastoji se povećati svijest o prednostima koji se mogu dobiti iz integracije osoba sa invaliditetom u svim aspektima političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života.

Termin inkluzija postao je jedan od najčešće korištenih termina kada se radi o određenim promjenama u sistemu obrazovanja i podrazumijeva pravo svakog djeteta na obrazovanje.

Foto: olovka.info

/SRNA/

Exit mobile version