Site icon olovka.info

DOBOJ: Poslanik Jošić i odbornik Goganović u ime poslanika Petrovića podržali odlazak osnovaca na Ljetnju školu matematike (FOTO)

ljetna škola matematike

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić i odbornik u Skupštini grada Doboja Aleksandar Goganović razgovarali su danas sa četiri učenika iz Javne ustanove Osnovna škola Milan Rakić iz Velike Bukovice i tom prilikom u ime poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obrena Petrovića uručili novčanu podršku za njihovo pohađanje Ljetnje škole matematike u Banjoj Luci, u periodu od 20. do 24. juna ove godine.

Novčana sredstva uručena su direktoru JU OŠ „Milan Rakić” Velika Bukovica Stanislavu Nakiću i pokrivaće troškove pohađanja Ljetnje škole, kao i džeparac za mlade matematičare.

Nadareni matematičari, učenici sedmog razreda Viktor Lazić, Željko Đukić, Nikola Đurić i Nikola Starčević u Banjaluku će ići u pratnji svoje nastavnice matematike Stane Kujundžić.

Ljetnja škola matematike pomoći će mladim matematičarima da usavrše vještine rješavanja matematičkih zadataka i da se dodatno pripreme za takmičenja koja ih čekaju u narednom periodu.

Bibliotekarka Sanja Gojković naglasila je da su nadareni matematičari dobri učenici iz svih predmeta, te da su uključeni i u vannastavne aktivnosti, kao što su sport, očuvanje tradicije kroz nastupe u kulturno-umjetničkom društvu, muzika i dr.

Foto: Ustupljene fotografije

RTV Doboj

Exit mobile version