Site icon olovka.info

DOBOJ: Jerinić najavio pomoć za uređenje dijela “Usore”

jerinić uplatio 10.000 KM

Boris-Jerinic

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, najavio je da će lokalna vlast pomoći infrastrukturno uređenje dijela industrijske zone “Usora” za potrebe preduzetnika od kojih su neki izvozno orijentisani.

“Razgovaramo da zajedno sa privrednicima uredimo i asfaltiramo pristupne puteve jer postoji zajednički interes, kako bi privrednici širili svoje kapacitete i zapošljavali nove radnike”, rekao je Jerinić novinarima, nakon današnje posjete Industrijskoj zoni “Usora”.

On je naveo da je riječ o dijelu Industrijske zone u kojoj se nalazi četiri preduzetnika različitih djelatnosti, od metalske industrije, sportsko-rekreativne, preduzeća sa pneumatskim programom, kao i brze pošte koja ovdje ima svoj logistički centar i zapošljava dvadeset radnika.

Vlasnik preduzeća “Univerzal” Milenko Jeftić rekao je da će najavljena investicija lokalne uprave dobro doći da se posao razvije i proširi, a da će se uložena sredstva vratiti novim zapošljavanjem.

On je naveo da ovo preduzeće, koje se bavi trgovinom i uslugama na veliko i malo, trenutno ima devet zaposlenih, te da će nakon izgradnje započete hale biti potreba za novih 15 radnika.

Vlasnik preduzeća “MN-fleks” Milorad Nikolić istakao je da je u završnoj fazi gradnja hale u Industrijskoj zoni “Usora”, kojoj se pristupilo zbog širenja posla na tržištu zapadne Evrope.

On je naveo da se preduzeće bavi mašinskom obradom i montažom hidrauličnih cijevi i komponenti pneumatike, da trenutno ima 13 zaposlenih i da postoji potreba za novim.

Gradonačelnik je prethodno prisustvovao otvaranju uslužnog objekta Gradske pekare “Dobojka”.

Izvor SRNA

Exit mobile version