Site icon olovka.info

Denver raznio Majami uz statistiku kao niko nikada u 77 godina NBA lige! VIDEO

majami denver 3 utakmica

Košarkaši Denver Nagetsa ponovo vode u finalnoj seriji NBA plej-ofa. Izabranici Majkla Melouna su u noći između srijede i četvrtka kao gosti savladali Majami Hit rezultatom 109:94 i sada imaju vođstvo od 2-1 u pobjedama. Ključnu seriju gosti su napravili krajem druge i u trećoj četvrtini, kada su stvorili nedostižnu razliku. Istorijsku partiju u redovima tima iz Kolorada pružio je srpski centar Nikola Jokić, a u stopu ga je pratio kanadski bek Džamal Marej.

Nikada se ranije nije dogodilo da dvojica košarkaša iz istog tima zabilježe tripl-dabl, a pritom ubace 30 poena. Ne samo u NBA finalu ili plej-ofu, ni u jednoj utakmici u 77 godina dugoj istoriji lige. Upravo to se dogodilo u istorijskoj večeri u Kaseja centru.

Nikola Jokić je utakmicu završio sa statistikom koja je nalik nečemu što se viđa u video igrama: 32 poena (12/21 iz igre, 7/8 penali), 21 skok, 10 asistencija, 2 blokade i 3 izgubljene lopte za gotovo 44 minuta u igri. Džamal Marej je postigao 34 poena (12/22 iz igre, 7/8 penali), 10 skokova, 10 asistencija i 7 izgubljenih lopti za 44 i po minuta na parketu.

Exit mobile version