Site icon olovka.info

CINESTAR otvorio sedmi multipleks u BiH; Prijedor se pridružio najvećem kino lancu u regiji (FOTO GALERIJA)

CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, juče je u Prijedoru otvorio svoja vrata za sve ljubitelje filma u tržnom centru Patrija. Nekoliko stotina posjetilaca, uz poštivanje svih propisanih mjera sigurnosti za kinoprikazivačku djelatnost, uživali su u filmskim projekcijama s pet zvjezdica, jer su vrhunska tehnologija i enterijer pružili svima nezaboravan kino doživljaj!

“Ambiciozni projekat pretvaranja Patrije u moderan tržni centar koji ce biti na ponos gradu Prijedoru je priveden kraju svečanim otvaranjem CineStara! Čast nam je što će vodeći kino lanac u regionu postati dio naše priče,” poručio je Siniša Trivić, direktor TC Patrija.

Zahvaljujući CineStaru, Prijedor je od juče bogatiji za 3 moderno opremljene kino dvorane sa 222 prepoznatljiva i udobna CineStar sjedišta, uključujući VIP i ljubavna sjedišta. Za nezaboravan kino doživljaj svih ljubitelja sedme umjetnosti u Prijedoru u CineStar kino ugrađen je RealD 3D sistem koji pruža vrhunsku kvalitetu 3D prikaza slike te posjetioci imaju osjećaj da su u središtu radnje filma. Snaga i kvalitet zvuka je na visokom nivou, a što su Prijedorčani već prvi dan mogli osjetiti u svakom sjedištu u dvorani.

“Zahvalila bih se Prijedoru na izuzetno lijepom dočeku koji je početak jednog divnog prijateljstva CineStara i Prijedorčana. Od danas sve filmove u naše tri dvorane gledajte u najboljoj tehnologiji, na isti dan kada i ostatak svijeta uživa u njima! Želim da CineStar Prijedor bude mjesto okupljanja ljubitelja filma, umjetnosti i pozitivne energije,” naglasila je gđa Jadranka Islamović, regionalna direktorica CineStar Cinemas.

U novootvorenom CineStaru, prijedorska publika može pogledati trenutno najveće filmske hitove, poput horor trilera „Ne diši 2“, filma „Toma“, o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću ili vestern „Cry Macho“, posljednji, oproštajni film slavnog reditelja i glumca, četverostrukog dobitnika Oscara Clinta Eastwooda. Na repertoaru je i filmska avantura „Zeleni vitez“, akcijski spektakl „Shang-Chi i legenda o deset prstenova“, komedija „Kraljice kupona“, akcioni triler „Iza rešetaka“, te ljubavna drama „Poslije svega: Pad“. Za najmlađe filmoljubce, uz akciju Super crtići po promo cijeni od 3KM, a na programu je nastavak velikog animiranog hita „Avanture obitelji Bigfoot“.

U oktobru ne propustite pogledati spektakularne filmove „Dina“ i „Posljednji dvoboj“, predivnu Disney animaciju za djecu „Nesavršeni robot Ron“, a od 07. oktobra i novi nastavak fila o James Bondu „Nije vrijeme za umiranje“, u kojem se Daniel Craig oprašta od uloge.

Pored vrhunskog kino repertoara, prijedorskoj publici su od juče na raspolaganju i brojne prepoznatljive CineStar usluge, poput usluge Moja CineSrijeda, kada su ulaznice za kino najpovoljnije, Loyalty program i Family paket koji osiguravaju uštede, te brojni sadržaji poput proslava rođendana i Matineja.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regionu, a sa novim kinom u Prijedoru broji 161 dvoranu i preko 24.700 sjedišta. Multipleks u Prijedoru je 26. kino po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a Prijedor je ujedno sedmi grad u BiH u kojem CineStar posluje. Podsjetimo, prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar, otvoren je 2012. godine, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014, te CineStar Tuzla 2016. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je 2019, a CineStar porodici posljednji su se pridružili Zenica, krajem 2019. i Sarajevo 4DX Bingo City Centar polovinom 2020.

U junu 2019. godine Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, jer predstavlja pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Nagrada ‘International Exhibitor of the Year’ dodjeljena je upravi Blitz-CineStara za izuzetnu predanost u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

Više informacija kao i on line kupovina ulaznica za CineStar Prijedor dostupno je na CineStar web stranici cinestarcinemas.ba.

CineStar kino čarolija gledanja filmova na velikom platnu odvija se uz poštivanje svih propisanih mjera sigurnosti za kinoprikazivačku djelatnost.

Exit mobile version