Site icon olovka.info

Arsenalov vlasnik posjeduje nevjerovatan ranč veći od New Yorka i Los Angelesa zajedno

stan kroenke ranč

Arsenalov vlasnik Stan Kroenke “težak” je nevjerovatnih 7,2 milijarde evra te posjeduje impresivan portfolio nekretnina koji to i potvrđuje.

Američki sportski tajkun i njegova supruga nasljednica Walmarta kupili su 2016. godine najveći ranč u Sjedinjenim Državama, a toliko je velik da biste unutar njegovih granica mogli smjestiti cijele gradove New York i Los Angeles.

Kroenke i njegova supruga Ann Walton kupili su ranč W.T Waggoner u Teksasu s ogromnih 535.000 hektara za 570 miliona eura.

Ranč uključuje hiljade goveda, stotine konja, naftne bušotine te 30.000 hektara obradive zemlje.

Kompanija 73-godišnjeg milijardera Kroenke Sports i Entertainment posjeduju Arsenal i nedavno su otpustili 55 radnika zbog finansijskih problema u klubu s Emiratesa.

Također, posjeduje NFL-ov LA Rams, NBA tim Denver Nuggets, NHL franšizu Colorado Avalanche i MLS ekipu Colorado Rapids.

Uložio je milijarde dolara u izgradnju SoFI stadiona od 70.000 mjesta u Inglewoodu u Kaliforniji, koji je dom Ramsa i susjednog NFL tima LA Chargersa.

“Ovo je nevjerovatna prilika i još veća odgovornost”, rekao je Kroenke 2016. godine kada je kupovao ranč.

Kroenke je rekao da mu je bila čast zaštiti američki orijentir kada je 2016. godine kupio ranč.

“Čast nam je preuzeti vlasništvo nas Wagonerom, pravim teksaškim i američkim orijentirom, i duboko smo posvećeni nastavku ponosnog naslijeđa W.T. ‘Tom’ Waggoner, njegove porodice i njegovi potomaka. Naša zahvalnost njima i mnogim stranama uključenim u ovaj proces je neizmjerna. Nastavit ćemo čuvati i štititi ovo jedinstveno američko blago”, poručio je.

Kroenke je prilično nepopularna figura u Arsenalu, a navijači Topnika prošlog su ljeta izdali zajedničku izjavu u kojoj ga pozivaju da oživi klub, ali mnoštvo tehnoloških viškova pokazuju da problemi nisu nestali.

U izjavi se navodi da se pristalice “nikada nisu osjećale marginaliziranijima”. Klub je tada otpustio Unaija Emeryja i angažovao Mikela Artetu.

Demonstracije s ciljem da Kroenke proda klub također su napravljene dok je Arsenal nedavno igrao protiv Evertona, nakon vijesti da je propala Superliga Evrope.

Fotografije s prelijepim pogledima na ranč možete pogledati u foto-galeriji.

(Klix)

Exit mobile version